HoppArt koncertHaladjunk most Szkárossy Zsuzsa képeit követve visszafelé az időben: a napot - eltekintve a versenyprogram előadásaitól - a HoppArt Klub zárta a Zsolnay Kulturális Negyedben. Koncertjükön slágerek hangzottak el többek közt a 80-as, 90-es évekből, valamint saját produkcióik zenei anyagából.

 

 

 

 

HoppArtosok

A Zsolnayban koncertet adó HoppArtosok: Bercsényi Péter, Kiss Diána Magdolna, Barabás Richárd, Szilágyi Katalin és Herczeg Tamás

 

Zsolnay-tárlatvezetés

És immár a Zsolnai nappal, verőfényben: délután a Szubjektív tárlatvezetés című sorozat keretében Márta István mutatta meg az érdeklődőknek a Zsolnai Kulturális Negyed "titkait".

 

valaki jon majd 2

A POSZT Felolvasószínházában ezen a napon koprodukciós előadás jött létre: Jon Fosse Valaki jön majd című művének bemutatója a Színházi Dramaturgok Céhe és a SzínMűHely Alapítvány szervezésében, az előbbiek mellett a Polar Könyvek és a Creativ Média Színházi Ügynökség közös programjaként. A képen Petrik Andrea és Kuna Károly. Az előadást Forgács Péter rendezte.

 

valaki jon majd 3

Jon Fosse: Valaki jön majd - Petrik Andrea és Kuna Károly

 

könyvbemutató

A Valaki jön majd című Fosse-darab a címadója annak a kötetnek is, amely az író hat drámáját tartalmazza, s amelyet a felolvasószínházi premier előtt mutatott be a Művészetek és Irodalom Házában Hársing Hilda (a képen balra). A drámaíróról Domsa Zsófia kutató, fordító beszélt (középen), a moderátor Faragó Zsuzsa volt (jobbra), aki a felolvasószínházi előadás dramaturgja is egyben.

 

szakmai nordost 2

Forgács Péter egy másik külföldi kortárs szerző drámáját is megrendezte az elmúlt időszakban, Torsten Buchsteiner Nordost című művét a Katona József Színház Kamrájában. A fordító Török Tamara, és ő az előadás dramaturgja is. A képen Grecsó Krisztián író, az egyik opponens és a rendező.

 

szakmai nordost 1

A Nordost szereplői: Fullajtár Andrea, Pálmai Anna és Bodnár Erika a szakmai beszélgetésen

 

szak.besz 1

Ez pedig már a másik előző esti előadásról, a János királyról szóló szakmai beszélgetés kezdete, a tekintetek jobbára a kivetítőn, ahol a friss nézői vélemények sorjáznak. Az előadás díszletének tervezője, Bagossy Levente mellett Stuber Andrea kritikus, az egyik felkért hozzászóló.

 

szak.besz 4

Hogy ne csak az időrendet, hanem a képaláírás irányát is megfordítsuk, jobbról balra haladva: Stuber Andrea kritikus, az egyik opponens, Mácsai Pál, az előadás egyik szereplője, az Örkény Színház igazgatója, Bagossy László rendező, Grecsó Krisztián író, a másik opponens valamint a moderátor, Lévai Balázs. Mögötte a háttérben Felföldi Anikó és Haumann Péter.

 

szak.besz. 5

Szakmai konzultáció - Haumann Péter és Felföldi Anikó immár közelebbről

 

szak.besz 6

Bagossy László, a János király rendezője

 

szak.besz 2

Gálffi László a beszélgetésen a közönség soraiban

 

Fullajtár

Fullajtár Andrea a Palatinus Hotel előtt

 

Herczeg-Rockenbauer-Mácsai

Valamely közös cél felé, tán előadásra sietve: Herczeg Tamás, a Thália Színház operatív igazgatója, Rockenbauer Zoltán, az MTVA főszerkesztője, az idei POSZT egyik válogatója és Mácsai Pál, az Örkény Színház igazgatója

 

szent86 copy

Szentivánéji álom - Weöres Sándor Színház, Szombathely (fotó: Tóth László)

 

szent88

Szentivánéji álom - Weöres Sándor Színház, Szombathely (fotó: Tóth László)

 

marosvas - banyavirag 1

Viola Gábor és Bányai Kelemen Barna a Bányavirág előadásában, amely a marosvásárhelyi Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közös produkciója

 

marosvas - banyavirag 23

Gulácsi Zsuzsanna és Bányai Kelemen Barna - Bányavirág, Yorick Stúdió és Marosvásáhelyi Nemzeti Színház

 

 

 

 

 

NKA csak logo egyszines

1