Kovács Márton és Moha hozzászólást hallgatVajon mire gondolhat éppen Kovács Márton zeneszerző és Mohácsi János rendező, a szombathelyi Weöres Sándor Színház Szentivánéji álom előadásának alkotói egy hozzászólást hallgatva a szakmai beszélgetésen? Mert ez a nap is így kezdődött, szakmai beszélgetéssel délelőtt 11-kor. A folytatásról szóljanak Szkárossy Zsuzsa fotói.

 

 

 

 

 

Moha és Kovács Marci

Várakozó állásponton - Mohácsi János rendező és Kovács Márton zeneszerző a szombathelyi Szentivánéji álomról szóló szakmai beszélgetés előtt

 

bejátszás néző

A feszült figyelem a nézői véleményeknek szól, az ezekből készült összeállítással indult ez a beszélgetés is.

 

Egressy  Fáy

A színházzal egyetértésben felkért hozzászólók - merthogy idén ilyen konszenzusos módon szerveződtek a beszélgetések -, Egressy Zoltán drámaíró és Fáy Miklós újságíró-kritikus a moderátor Lévai Balázs kérdését hallgatják.

 

Nagy Cili beszél

Az előadás egyik szereplője, a Hippolytát alakító Nagy Cili szól hozzá a beszélgetéshez. Mögötte a Hermiát alakító Csonka Szilvia.

 

Vlahovics

Vlahovics Edit, a szombathelyi Szentivánéji álom Titániája a szakmai beszélgetésen a közönség soraiban.

 

Sebestyén Aba hallgatóságként

Sebestyén Aba, a Bányavirág rendezője itt még a nézők között.

 

totál a beszélgetőkről

És itt már a következő szakmai beszélgetés, a Bányavirágról szóló egyik szereplőjeként. Balról jobbra: Ambrus Mária, Tompa Andrea, Egressy Zoltán felkért hozzászólók, Sebestyén Aba, az előadás rendezője és Lévai Balázs moderátor.

 

Tompa - Egressy - Sebestyén Aba

Tompa Andrea, Egrssy Zoltán és Sebestyén Aba, az előadás rendezője a marosvásárhelyi Bányavirág szakmai beszélgetésén.

 

Bodrogi

Bodrogi Gyula a volt Corso teraszán

 

Trillék 2

A Magyar Teátrum Sátor vendége a Párválasztó című sorozat keretében ezen a napon a Trill Zsolt és Szűcs Nelli alkotta színészházaspár volt, akik jelenleg a debreceni Csokonai Színház tagjai, korábban pedig a beregszászi színház meghatározó művészei voltak, de régi szerepeiket máig játsszák a beregszászi társulattal. Mellettük a moderátor, Kozma András valamint Szinetár Miklós, aki egy másik beszélgetés alanya is volt ezen a napon.

 

Trillék 1

Trill Zsolt és Szűcs Nelli a Párválasztó című beszélgetésben

 

kaszkadőrök 2

Oroszlán Nap címmel, stílusosan kaszkadőr bemutatóval emlékeztek a Színház téren Pintér Tamás Oroszlánra, színésznemzedékek mozgás- és kaszkadőr tanárára  az általa alapított Magyar Kaszkadőr Akadémia és a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola tanulói.

 

kaszkadőrök 1

Kaszkadőrbemutató Pintér Tamás Oroszlán emlékére, aki évtizedekig tanított a Színház- és Filmművészeti Főiskolán majd Egyetemen, s kaszkadőrként, szakértőként, akciórendezőként majd' 400 filmben dolgozott, több szakmai szervezet elnöke és számos állami kitüntetés birtokosa volt.

 

Bogdán és Visky

Ez nem kaszkadőr-mozdulat, Bogdán Zsolt, a Kolozsvári Állami Magyar Színház tagja "élesben" beszélget színháza dramaturgjával, szerzőjével és művészeti aligazgatójával, Visky Andrással.

 

Szinetár és Oberfrank jelenése

A jubiláló Szinetár Miklóssal Oberfrank Pál beszélgetett a színházcsinálás értelméről a Művészetek és Irodalom Házában

 

Cserhalmi  Margitai

Cserhalmi György és Margitai Ági a Palatinus Hotel teraszán

 

Szolnoki beszélgetése Fürékkel

Délelőttönként és ezen az estén a Palatinus a beszélgetéseké: JÁTSZÓ-TÁRSAK (a függöny mögött...) címmel Mácsai Pál vendége Für Anikó volt, beszélgetőtársuk Szolnoki András valamint a Palatinus volt sörözőjét dugig megtöltő nézők.

 

Scapin

Ez már a napi versenyelőadások egyike: Szűcs Nelli, Garay Nagy Tamás és Vranyecz Artúr a debreceni Csokonai Színház Scapin, a szemfényvesztő című, Silviu Purcarete rendezte előadásában (fotó: Kálmándy Ferenc)

 

Scapin 2

Varga József a Scapin, a szemfényvesztő című előadásban - Csokonai Színház, Debrecen (fotó: Kálmándy Ferenc)

 

Hedda

S a másik versenyelőadás: Bogdán Zsolt, Hatházi András és Kézdi Imola a Kolozsvári Állami Magyar Színház Andrei Serban rendezte Hedda Gablerében (fotó: Simara László)

 

Hedda 2

Hatházi András és Bogdán Zsolt a kolozsvári Hedda Gablerben (fotó: Simara László)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NKA csak logo egyszines

1