Márta és BicskeiElérkezett az utolsó nap, a díjkiosztó gála s a tapasztalatok összegzése. A POSZT művészeti vezetője és a versenyprogram egyik válogatója, Bicskei István (Bütyök) némi aggodalommal tekint a jövőbe. Az izgalom s az öröm perceit Szkárossy Zsuzsa örökítette meg.

 

 

 

 

 

 

Márta és Stenczer a zárón

És ezek már a köszönetnyilvánítás percei: Márta István művészeti vezető és Stenczer Béla, a POSZT igazgatója megköszöni mindenkinek a megköszönnivalókat.

 

Spilák és Lévai

A díjkiosztó gála két műsorvezetője: Spilák Klára és Lévai Balázs

 

Mohácsiék a közönségdíjjal

A közönségzsűri díjával a szombathelyi Szentivánéji álom rendezője, Mohácsi János és két szereplője: Csonka Szilvia és Vlahovics Edit

 

közönségdíj 2

Vlahovics Edit a Szentivánéji álom alkotói nevében megköszöni a közönségdíjat

 

Pálmai Anna a díjjal 1

A Fidélió Legjobb 30 év alatti színésznő díját a színész zsűri döntése alapján Pálmai Anna, a Katona József Színház tagja kapta A filozófus és a Nordost című előadásokban nyújtott alakításáért.

 

Pál Andris

A Fidélió Legjobb 30 év alatti színész díjazottja a színész zsűri döntése alapján Pál András a székesfehérvári Vörösmaty Színház Trió című előadásában nyújtott alakításáért. A díjat a Fidélió színházi rovatát szerkesztő Papp Tímea adja át.

 

Tóth Auguszta és Margitai

Tóth Auguszta átveszi a színész zsűri elnökétől, Margitai Ágitól a Legjobb női alakítás díját a székesfehérvári Vörösmarty Színház Trió című előadásában nyújtott játékáért.

 

Barni átveszi a díjat 2

Bányai Kelemen Barna a maga és Viola Gábor nevében is átveszi Margitai Ágitól a színész zsűri által odaítélt Legjobb férfi alakítás díját a marosvásárhelyi Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház koprodukciójaként bemutatott Bányavirág című előadásban nyújtott szerepformálásukért.

 

Szabó Bori

A Legjobb dramaturgiai munkáért Szabó Borbála veszi át a szakmai zsűri díját Bánk bán-átiratáért, melyet a kecskeméti Katona József Színház mutatott be Bagó Bertalan rendezésében.

 

Remete Kriszta a díjjal

Remete Krisztina a Legjobb jelmez díjával a szombathelyi Szentivánéji álomért.

 

Mészáros Tibor

Mészáros Tibor a Legjobb férfi mellékszereplő díjával a debreceni Csokonai Színház Scapin, a szemfényvesztő című előadásában nyújtott alakításáért

 

Csonka Szilvi

Csonka Szilvia a Legjobb női mellékszereplő díjával a szombathelyi Szentivánéji álomban nyújtott alakításáért

 

Kuna Károly 1

A meghatottság pillanata: a szakmai zsűri Kuna Károlynak ítélte a Legjobb férfi főszereplő díját.

 

Kuna Károly 2

S az öröm percei: Kuna Károly átveszi a Legjobb férfi főszereplő díját a székesfehérvári Vörösmarty Színház Trió című előadásában nyújtott alakításáért a Magyar Teátrumi Társaságot képviselő Nagy Viktortól.

 

Kovács Adél

Kováts Adél a Legjobb női főszereplő díjával a Radnóti Színház Vágyvillamos című, Zsótér Sándor rendezte előadásában nyújtott alakításáért

 

Mohácsi a rendezői díjjal 2

Mohácsi János a Legjobb rendezés díjával a szombathelyi Weöres Sándor Színház Szentivánéji álom című előadásáért

 

Abáék a díjjal

Sebestyén Aba, a Bányavirág rendezője valamint Kovács Botond és Bányai Kelemen Barna, a Bányavirág szereplői a Legjobb előadás díjával

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NKA csak logo egyszines

1